Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 G2A: Σταδιακά βήματα για την δημιουργία καλών σχέσεων με τους developers

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

BlackHat
Support Admin
Support Admin
G2A: Σταδιακά βήματα για την δημιουργία καλών σχέσεων με τους developers 14671018393-890x606

Το G2A, ο γνωστός διαδικτυακός μεταπωλητής κλειδιών διαφόρων παιχνιδιών, ανακοίνωσε μια νέα πολιτική που θα ακολουθήσει και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε developers να λαμβάνουν κάποιο ποσό ως ποσοστό επί των πωλήσεων για τα προϊόντα που πωλούνται στο συγκεκριμένο marketplace. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία, έπειτα από την διαμάχη με την TinyBuild. Η συγκεκριμένη εταιρεία κατηγορούσε το γνωστό διαδικτυακό κατάστημα ότι πούλησε παιχνίδια της εταιρείας ποσού μισού εκατομμυρίου δολαρίων, χωρίς η ίδια να αποκομίσει έστω και κάποιο ελάχιστο κέρδος.

Το G2A το οποίο λειτουργεί σαν ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης για κλειδιά διαφόρων παιχνιδιών, κάτι δηλαδή σαν το eBay αλλά για PC games είναι ίσως η πιο γνωστή ιστοσελίδα στο είδος του, ενώ μάλιστα έχει χρηματοδοτήσει πολλές φορές streamers και πολλά game events. Η μεγάλη ανάπτυξη που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρει μια εύκολη πλατφόρμα για την πώληση κλειδιών για παιχνίδια που κάποιος δεν χρειάζεται, με αποτέλεσμα οι τιμές να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο όμως έχει δεχθεί κριτική για τις πρακτικές που εφαρμόζει στην εμπορική δραστηριότητά του. Μάλιστα η TinyBuild φθάνει να χαρακτηρίζει το κατάστημα ως μια μαύρη αγορά. Με την ανακοίνωση των συγκεκριμένων αλλαγών, επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους game developers σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, οι developers μπορούν να αιτηθούν για ένα δικαίωμα της τάξεως του ως 10% σε κάθε πώληση που διενεργείται μέσω του καταστήματος αυτού.

Οι χρήστες του G2A, έχουν επίσης κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες για αγορά κλειδιών παιχνιδιών από τρίτους. Έπειτα αυτά τα παιχνίδια τα βάζουν σε πώληση στο διαδικτυακό κατάστημα στη μισή τιμή, έχοντας έτσι σημαντικό οικονομικό όφελος. Για να καταπολεμηθεί και αυτή η πρακτική, η G2A ανακοίνωσε ότι θα δίνει την άδεια σε όποιον developer το επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων για να διαπιστωθούν τυχόν παραβατικές ενέργειες των χρηστών.

Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών των πρακτικών; Μα αφενός να περιορίσει την αντισυμβατική συμπεριφορά των χρηστών και αφετέρου να αποτρέψει τις απάτες. Παράλληλα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την φήμη του και να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους game developers οι οποίοι διατηρούν πολλές ενστάσεις για το αν η δραστηριότητα περιορίζεται μέσα στα όρια της νομιμότητας.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: