Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Το τελευταίο VCR θα κατασκευαστεί μέχρι τις 30 Ιουλίου

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Morgoth

Morgoth
Administrator
Administrator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Και όμως, υπάρχει μία εταιρεία που κατασκευάζει ακόμα video-cassette recorders (ή VCRs), αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει στο τέλος του μήνα.
Η Ιαπωνική Funai Electronics, που κατασκευάζει τα δικά της ηλεκτρονικά (αν και προμηθεύει και άλλους κατασκευαστές όπως η Sanyo) θα κατασκευάσει την τελευταία παρτίδα μονάδων VCR μέχρι τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με αναφορά της Ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei. Η Funai Electronics αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια των κατάλληλων τμημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή τους, ως έναν από τους μεγαλύτερους λόγους που θα σταματήσει την παραγωγή.
Οι συσκευές VCR κυκλοφόρησαν πριν από 40 χρόνια, αλλά με την παρουσίαση στο μεσοδιάστημα των συσκευών DVD, των συσκευών Blu-Ray, των Media Players και των υπηρεσιών streaming όπως το Netflix, σήμερα θεωρούνται και είναι εντελώς… απαρχαιωμένες. Κάποτε, η Funai πούλησε 15 εκατομμύρια μονάδες και πέρυσι, ανέφερε ότι πούλησε 750.000 μονάδες συνολικά. Με εξαίρεση κάποιους φανατικούς, η ζήτηση για συσκευές VCR είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Ήδη υπάρχει τουλάχιστον μία γενιά που πιθανόν δεν έχει γνωρίσει την χαρά μίας ξεχωριστής συσκευής αφιερωμένης στην επαναφορά των ταινιών στην αρχή τους, επειδή η λειτουργία σταμάτησε να λειτουργεί στο VCR τους ή δεν έχει γνωρίσει την αγανάκτηση να πληρώσει επιπλέον επειδή δεν επέστρεψε την κασέτα “γυρισμένη” στο videoclub.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Την δεκαετία του 80, το Video Home System (VHS) κέρδισε τον πόλεμο ενάντια στο Betamax της Sony (παρόλο που το τελευταίο ήταν ανώτερο εξαιτίας της ανάλυσης των 250 γραμμών έναντι των 240 γραμμών του VHS, αλλά και εξαιτίας του καλύτερου ήχου και της σταθερότερης εικόνας), επειδή ήταν σημαντικά οικονομικότερο, υποστήριζε μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής (η Sony είχε περιορίσει την εγγραφή στην μία ώρα για συστήματα NTSC) κ.ά.

H JVC επίσης, που σχεδίασε την τεχνολογία, έδωσε την άδεια χρήσης σε πολλούς κατασκευαστές, οι οποίοι στην συνέχεια, λόγω του ανταγωνισμού, έριξαν ακόμα περισσότερο τις τιμές. Η Sony ξεκίνησε και εκείνη στις αρχές του 1980 να χορηγεί άδειες χρήσης σε κατασκευαστές, καθώς και παρόμοιους χρόνους εγγραφής με το VHS, αλλά παρόλο που έκανε σημαντικές αλλαγές, το VHS είχε ήδη κυριαρχήσει στην αγορά. Η κυριαρχία του VHS σταμάτησε με την άνοδο του DVD, το 1997. Έως στο 2003, οι δίσκοι DVD είχαν σχεδόν πλήρως αντικαταστήσει τις κασέτες VHS στις ενοικιάσεις με την τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε στο συγκεκριμένο format να είναι το “A History of Violence” του David Cronenberg.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Morgoth
Linux-Team Forum Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: