Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Φθηνότερες από τα εγχώρια e-shops οι online αγορές του εξωτερικού

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
Φθηνότερες από τα εγχώρια e-shops οι online αγορές του εξωτερικού Online-shopping

Φθηνότερα, σε ποσοστό από 17% έως και 78%, είναι σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων τα e-shops του εξωτερικού σε σχέση με τα εγχώρια ηλεκτρονικά καταστήματα. Λόγω τιμής λοιπόν οι Ελληνες στρέφονται σε διεθνή online καταστήματα σε Ρωσία, Κίνα, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η PayPal, οι Ελληνες που αγοράζουν από τις ΗΠΑ μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρονικά προϊόντα φθηνότερα έως και 37% σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, games και παιχνίδια έως και 52% φθηνότερα, καθώς επίσης καλλυντικά 30% φθηνότερα και ρούχα περίπου 50% οικονομικότερα.

Στη Γερμανία τα games και τα παιχνίδια είναι 40% φθηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, τα ρούχα έως και 25% φθηνότερα, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα καλλυντικά πωλούνται σε τιμές από 17% έως 31% χαμηλότερες σε σχέση με τις ελληνικές.

Η Μεγάλη Βρετανία προσφέρει αντίστοιχα ανταγωνιστικές τιμές για τα είδη ένδυσης, σχεδόν 50% κάτω από ό,τι οι τιμές στα ελληνικά online καταστήματα και μεγάλες εκπτώσεις επίσης στα καλλυντικά (-24%), στα games και τα παιχνίδια (-35%) και στα ηλεκτρονικά προϊόντα (-24%), ενώ στην Κίνα οι αγοραστές μπορούν να κάνουν τις πιο συμφέρουσες αγορές στα παιχνίδια (έως -78%) και στα ρούχα (44%).

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω PayPal από Ελληνες χρήστες κατευθύνθηκαν κατά την περίοδο 2012-2013 κυρίως σε καταστήματα στη Ρωσία, στην Κίνα, στη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία. Η μεγαλύτερη αύξηση πραγματοποιήθηκε προς ρωσικά καταστήματα, τα οποία σημείωσαν αύξηση 68% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τη Ρωσία να εξελίσσεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους online αγοραστικούς προορισμούς για τους Ελληνες και να κατατάσσεται πλέον μπροστά από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Οι δε αγορές των Ελλήνων σε κινέζικα online καταστήματα αυξήθηκαν κατά 44%. Σημαντική ανάπτυξη σημειώθηκε μέσω PayPal από τους Ελληνες χρήστες και προς τα γερμανικά καταστήματα, της τάξης του 18%.
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Σύμφωνα με την ανάλυση της PayPal, η οποία παρέχει υπηρεσίες πληρωμών online μέσω κινητών συσκευών και στα καταστήματα, τα ηλεκτρονικά προϊόντα βρίσκονται πάντα στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων που αγοράζουν online.

Οσον αφορά στα νέα προϊόντα τεχνολογίας, οι Ελληνες εξακολουθούν να πραγματοποιούν αναζήτηση για iPad Air WiFi και μπορούν να το παραγγείλουν από τις ΗΠΑ (χωρίς επιπλέον κόστος) έναντι περίπου 30% χαμηλότερης τιμής από αυτήν που διατίθεται στα ελληνικά καταστήματα.

Η εταιρεία προτρέπει τους Ελληνες καταναλωτές να κάνουν έρευνα σε αμερικανικές, βρετανικές και ασιατικές αγορές για φωτογραφικές μηχανές, καθώς μία Sony Alpha A58, για παράδειγμα, κοστίζει 120 ευρώ λιγότερο, δηλαδή περίπου 370 ευρώ αντί 495 ευρώ.

Οσον αφορά στις παιχνιδοκονσόλες, μία έρευνα στην αμερικανική online αγορά μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη, καθώς το Sony Playstation 4 500 GB διατίθεται περίπου 100 ευρώ κάτω από την τιμή που πωλείται στην Ελλάδα (περίπου 400 ευρώ).

Οσον αφορά σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, αρκετά ελκυστικές διαφορές τιμής παρατηρούνται στα ρούχα, όταν κανείς αποφασίζει να αγοράσει στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι παπούτσια Lacoste Rayfords μπορεί να αγοραστεί στη Μ. Βρετανία για 85 ευρώ έναντι 125 ευρώ στα ελληνικά online καταστήματα. Αντίστοιχα, ένα κλασικό Levis 501 κοστίζει 18 ευρώ λιγότερο στη Γερμανία και 10 ευρώ λιγότερο στην Κίνα, ενώ η τιμή του στις ΗΠΑ είναι μισή από την τιμή του στην Ελλάδα.

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: