Το νέο Project έχει ως στόχο τη συλλογή δεδομένων για ένα πλήρως υγιές ανθρώπινο σώμα, έτσι ώστε να γίνεται πρόληψη ασθενειών ταχύτερα και ευκολότερα.
Το δίκτυο των εθελοντών που συμμετέχουν στο Project Baseline, αποτελείται από 175 άτομα και αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά, μετά τη τη συμμετοχή των κλινικών από τα πανεπιστήμια Duke και Stanford.
Μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει η συλλογή πληροφοριών από τους εθελοντές με τη χορήγηση σωματικών υγρών και δειγμάτων ιστού, ενώ μερικοί μοιράζονται επίσης το γονιδίωμα τους, το ιστορικό των γονέων και πληροφορίες για τον μεταβολισμό τροφής/φαρμάκων και τον καρδιακό παλμό σε καταστάσεις stress.
Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται ανώνυμα, θα ανήκουν στα πανεπιστήμια και δεν θα μοιράζονται στις ασφαλιστικές εταιρίες.
Αυτό που θέλει ουσιαστικά η Google, είναι να χτίσει μια τεράστια βάση δεδομένων με πληροφορίες για τον υγιή άνθρωπο και να τις επεξεργαστεί κατάλληλα εκμεταλλευόμενη την εξίσου τεράστια υπολογιστική δύναμη των εργαστηρίων της, έτσι ώστε να βρει συγκεκριμένους βιοδείκτες που θα υποδεικνύουν ότι κάτι αρχίζει να μην πηγαίνει καλά.
Πάντως, οι πρώτες αμφιβολίες έχουν εμφανιστεί, σχετικά με τη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου και τις συνέπειες που αυτό μπορεί να προκαλέσει για τα προσωπικά δεδομένα.
Source: e-pcmag.gr