Στην ουσία το σύστημα δουλεύει με το να ρίχνει ένα laser στον τοίχο και μια κάμερα να μετράει την κατεύθυνση και τον χρόνο που έκανε το φως να έρθει στην κάμερα από την πηγή.
Καθώς η εικόνα επεξεργάζεται τα δεδομένα αρχίζει και γίνεται σιγά σιγά ορατό το σχήμα του αντικειμένου που βρίσκεται κρυμμένο. Μέρος του φωτός ήρθε σε επαφή με τα άγνωστα αντικείμενα που ήταν κρυμμένα στην γωνία και αυτό φέρνει πολύτιμες πληροφορίες για το σχήμα του και την εμφάνισή του, σύμφωνα με τον καθηγητή Matthias B. Hullin.
Το μικρό laser δεν είναι μόνο σημειακό φως, αλλά στην ουσία διάχυτο φως πέφτει πάνω στο αντικείμενο και σκεδάζεται πίσω στην κάμερα και έτσι φέρνει πληροφορίες. Αυτές οι ακτίνες φωτός με τις πληροφορίες που επιστρέφουν ονομάζονται light echoes και καταγράφονται από μια κάμερα.
Όσο μαγικό και να ακούγεται δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο τεχνολογικά. Χρησιμοποιεί image sensors οι οποίοι υπάρχουν πολύ καιρό καθώς και depth image cameras, αλλά αυτό που είναι πολύπλοκο είναι ο τρόπος που γίνεται η σύνθεση της εικόνας. Με περαιτέρω ανάπτυξη οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα επιτύχουν και αποτελέσματα μεγαλύτερης ανάλυσης.
Source: techblog.gr