Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Boss: Το λειτουργικό σύστημα της Ινδίας που αντικαθιστά τα Windows

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Εδώ και αρκετό καιρό στην Ινδία, έχει ξεκινήσει η δημιουργία μιας βιομηχανίας λογισμικού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει ολική μετάβαση των κρατικών υπηρεσιών, αντικαθιστώντας οριστικά τα Windows. Η προσπάθεια είναι επίπονη και έχει από πίσω της αρκετό παρασκήνιο, με διάφορους επιτήδειους που προσπαθούν να κερδίσουν από όλο αυτό και συχνά-πυκνά σκόνταφτε σε διάφορα μικροσυμφέροντα που καθυστερούσαν το όλο έργο της μετάβασης. Η όλη προσπάθεια έχει πάρει τον τίτλο: "Make In India" και πολύ πρόσφατα απέδωσε καρπούς, παρουσιάζοντας την Linux διανομή Boss που περιγράφεται σαν “India’s own PC operating system” και θεωρείται το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτήν την αναπτυσσόμενη βιομηχανία λογισμικού της χώρας. Με αυτό το λειτουργικό σύστημα θα γίνει σταδιακά η μετάβαση και η αντικατάσταση των Windows στην χώρα.

Aρχικά αναπτύχθηκε το 2007 από το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για το Ελεύθερο Λογισμικό / Ανοιχτού Κώδικα, σε συνεργασία με το Gujarat Technical University και ορισμένους άλλους geek ιδιώτες (τα μικροσυμφέροντα που αναφέραμε) και προσφάτως απέκτησε και πιστοποίηση από το Linux Foundation για την συμμόρφωση με το πρότυπο Linux Standard Base και βασίζεται στο Debian GNU / Linux.
Το ενδιαφέρον είναι πως έρχεται με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας για την προστασία από διάφορους τύπους επιθέσεων, με default ένα εικονικό πληκτρολόγιο και έναν bulk file converter που εξασφαλίζει την ασφαλή και ταχεία μεταφορά δεδομένων. Όλα αυτά είναι λογικά και όχι υπερβολικά, καθώς το λειτουργικό σύστημα αυτό θα χρησιμοποιείται και από τον στρατό της χώρας. Έρχεται με σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά των Microsoft Windows και ταυτόχρονα είναι απόλυτα ασφαλές και εύκολο στην χρήση, ενώ υποστηρίζει από προεπιλογή 18 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην χώρα, όπως Κανάντα, Μπενγκάλι, Μαράθι, Γκουτζαρατικά και Μαλαγιαλαμικά για να αναφέρουμε μερικές, αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να ενεργοποιήσει όποια άλλη τρίτη γλώσσα επιθυμεί.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Μάλιστα διαθέτει και πολλές επιλογές, όπως ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις για παιδιά (EduBoss), multimedia και πολλά άλλα. Η μεγαλύτερη όμως βάση έχει δοθεί στο υπόβαθρο και στην ασφάλεια, καθώς ως γνωστόν η Ινδία αντιμετωπίζει πολλαπλές ηλεκτρονικές επιθέσεις που κατά κύριο λόγο προέρχονται από την Κίνα και συν τ' άλλα μετά τις διαρροές από τον Snowden που έδειξε πως η Ινδία είναι μια από τις χώρες που δρουν ηλεκτρονικά σε μεγάλο βαθμό οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και, έτσι, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως το Boss είναι ένα από τα πιο πλήρη και ασφαλή λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή.

Η διανομή διατίθεται ελεύθερα για όλους και σίγουρα αξίζει να της ρίξετε μια ματιά. Μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της, επιλέγοντας την έκδοση που θέλετε:

Κώδικας:

http://www.bosslinux.in/downloads]

Μπορείτε να την κατεβάσετε από την download-page της και αφού το κατεβάσετε, θα το "κάψετε", είτε σε κάποιο δισκάκι είτε σε ένα usb stick, εκκινώντας στην συνέχεια τον υπολογιστή σας από αυτό.

>>> Η επίσημη ιστοσελίδα του Boss Linux:
Κώδικας:

http://www.bosslinux.in/

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: