Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Σύστημα αυξημένης πραγματικότητας δοκίμασαν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ένα σύστημα αυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) του γραφείου έρευνας ναυτικών επιχειρήσεων (ONR), το οποίο θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην στρατιωτική εκπαίδευση, δοκίμασε πρόσφατα το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Το σύστημα επιτρέπει τη μετατροπή κάθε περιοχής σε έναν δυναμικό χώρο εκπαίδευσης και επιδείχθηκε στις 6 Νοεμβρίου στη βάση των Πεζοναυτών στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. Η ομάδα εκπαίδευσης (AITT) παρέχει υπηρεσίες επιπέδου προσομοίωσης στον χώρο, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εκπαιδευτική δραστηριότητα οπουδήποτε, καθώς το σύστημα λειτουργεί εισάγοντας εικονικά δεδομένα  (αποτελέσματα έμμεσου πυρός, αεροσκάφη, οχήματα, εικονικά άτομα κ.α.) μέσα στο οπτικό πεδίο του χρήστη, ο οποίος αντιλαμβάνεται ως τελικό αποτέλεσμα έναν «εμπλουτισμένο» περιβάλλοντα χώρο.

«Πρόκειται ουσιαστικά για μια πραγματικότητα πάνω από την εικονική: το σύστημα γνωρίζει πού είστε στον πραγματικό κόσμο, και είναι ικανό να τοποθετήσει με ακρίβεια άλλα αντικείμενα στο περιβάλλον, κρατώντας τα εκεί- κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για άλλα συστήματα»  ανέφερε ο Dr. Πίτερ Σκουάιρ, υπεύθυνος προγράμματος του ONR.

Το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στο τέταρτο έτος ανάπτυξής του, έχει εξελιχθεί από στατικό σε φορητό, και στην επόμενη- και τελική – φάση ο στόχος είναι η βελτίωσή του έτσι ώστε να μετατραπεί από μία οθόνη (στην οποία οι χρήστες βλέπουν τον κόσμο μέσω μιας βιντεοκάμερας που φοριέται στο κεφάλι) σε παράθυρο εικόνας στην οποία οι εικόνες θα φαίνονται απευθείας στα γυαλιά ή την όποια προσωπίδα τους. Επί της παρούσης, το σύστημα λειτουργεί καλά όταν ο χρήστης είναι ακίνητος ή κινείται αργά, αλλά η οπτική προσέγγιση θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία.

Από πλευράς του, ο υποπλοίαρχος Στιβ  Μπράβο, στέλεχος του ONR που συμμετείχε στις δοκιμές, οραματίζεται ένα σύστημα η χρήση του οποίου θα μπορούσε να επεκταθεί έτσι ώστε να συνδέονται κινήσεις μεγάλων όγκων στρατευμάτων, τεθωρακισμένων και άλλων μέσων για τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας ασκήσεων, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν ένα επίπεδο εκπαίδευσης χωρίς τα κόστη που συνεπάγεται η πτήση αεροσκαφών, η κατανάλωση καυσίμων και πυρομαχικών κ.α.

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Dark-Avenger
Linux-Team Forum Founder
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: