Ο πρώην και το Facebook:
Σύμφωνα με τους ερευνητές των Πανεπιστημίων του Μισούρι και της Χαβάης, οι περισσότεροι ενεργοί χρήστες του Facebook, έρχονται σε συχνή «διαδικτυακή επαφή» με τους πρώην τους. Μια φωτογραφία, μια γιορτή, ένα τραγούδι μπορεί να φέρει στο προσκήνιο μνήμες του παρελθόντος και να αρχίσουν τα inbox να παίρνουν φωτιά.
Όσοι δεν χρησιμοποιούν το Facebook, είναι λιγότερο πιθανό να επικοινωνούν με πρώην συντρόφους, αφού δεν δίνονται και οι αφορμές για να ξεκινήσει μια οποιαδήποτε συζήτηση που μπορεί να αναζωογονήσει αυτή την παλιά σχέση.
Ο νυν και το Facebook:
Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, τσακωμών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου. Δεν είναι μόνο η επαφή με τον πρώην που μπορεί αν ταράξει τα νερά της σχέσης, αλλά και το άγχος για το τι συμβαίνει στο προφίλ του νυν συντρόφου.
Με άλλα λόγια, η ζήλια και η ανασφάλεια «τρέφονται» μέσω του Facebook με πιθανό αποτέλεσμα την κρυφή παρακολούθηση του προφίλ του εκάστοτε συντρόφου και εν τέλει τον τσακωμό του ζευγαριού για έλλειψη εμπιστοσύνης και παραβίαση προσωπικής ζωής.
Μέχρι τα 3 πρώτα χρόνια της σχέσης...:
Δείξε λίγο προσοχή στον τρόπο που χρησιμοποιείς το Facebook σου, αφού οι ερευνητές τονίζουν ότι η απειλή είναι πιο υπαρκτή για τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν ακόμα κλείσει τρία χρόνια σχέσης.
Όσο ακόμα η σχέση είναι σε πρώιμο επίπεδο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μια δυνητική απειλή, αφού δεν υπάρχει ακόμα 100% εμπιστοσύνη και από τα δύο μέλη της σχέσης. Φρόντισε να χρησιμοποιείς τη σελίδα σου σε λογικά πλαίσια και χωρίς υπερβολές που να βάζουν σε σκέψεις το σύντροφό σου για να δημιουργήσεις μια υγιή σχέση.
Source: