Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Κατασκοπευτικά ελικόπτερα τσέπης [Video]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ο χαρακτηρισμός «τσέπης», αν και χρησιμοποιείται για να περιγράψει ιδιαίτερα μικρού μεγέθους εκδόσεις μεγαλύτερων αντικειμένων, σπάνια είναι κυριολεκτικός...


Ωστόσο, στην περίπτωση του προγράμματος Cargo Pocket Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (CP-ISR), του Natick Soldier Research, Development and Engineering Center του αμερικανικού στρατού, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς έχει να κάνει με μικρά αναγνωριστικά ελικόπτερα-drones τα οποία χωρούν κυριολεκτικά στην τσέπη και προορίζονται για χρήση από στρατιώτες και μικρές ομάδες που επιχειρούν σε «δύσκολα» περιβάλλοντα.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός φορητού/ κινούμενου αισθητήρα για στρατιώτες που θα αυξάνει την αντίληψη του περιβάλλοντος παρέχοντας βίντεο σε πραγματικό χρόνο επικίνδυνων ζωνών.

Αν και μεγαλύτερα συστήματα χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχους ρόλους εδώ και περίπου μια δεκαετία, κανένα από αυτά δεν λειτουργεί άμεσα σε επίπεδο ομάδας, όπου οι στρατιώτες χρειάζεται να μπορούν να δουν πέρα από μια γωνία ή μέσα στο διπλανό δωμάτιο. Το CP-ISR είναι σχεδιασμένο να μπορεί να παρέχει τέτοιες δυνατότητες, όπως την αξιολόγηση των απειλών που μπορεί να υπάρχουν για παράδειγμα σε ένα χωριό, ή μέσα σε έναν χώρο με πυκνή βλάστηση.

«Το Cargo Pocket ISR αποτελεί ένα πραγματικό παράδειγμα μιας προσέγγισης εφαρμοσμένων συστημάτων για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για στρατιώτες» σημειώνει η Δρ. Λόρελ Άλεντερ, στέλεχος του NSRDEC. «Παρέχει μία ενσωματωμένη δυνατότητα για τον στρατιώτη και τις μικρές μονάδες για αυξημένη αντίληψη και κατανόηση καταστάσεων, με αμελητέα επίδραση στον φόρτο και την ευκινησία του».

Οι μηχανικοί του NSRDEC διερεύνησαν υπάρχουσες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στο εμπόριο. Το PD-100 Black Hornet της Prox Dynamics είναι ένα ελικόπτερο που χωράει στην παλάμη, ζυγίζει μόλις 16 γραμμάρια, μπορεί να πετά για 20 λεπτά παρέχοντας βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω ψηφιακού data link από τρεις κάμερες και λειτουργεί με πλοήγηση GPS. Μικροσκοπικοί έλικες και κινητήρες το καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο στον εντοπισμό.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος φαίνονται να πληρούν τις προϋποθέσεις, ωστόσο απαιτείται ακόμα περισσότερη δουλειά. Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια για την προσαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας για χρήση από στρατιώτες και μικρές μονάδες, η οποία περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό του data link για να είναι συμβατό με τα στάνταρ του αμερικανικού στρατού, την ενσωμάτωση εξοπλισμού για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και την ανάπτυξη και βελτίωση αλγορίθμων πλοήγησης, για καλύτερη λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους.


Source: planet-greece.blogspot.com

Dark-Avenger
Linux-Team Forum Founder
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: